Vera Bager fylder 70

Vera Bager fylder 70 – og stopper med totoarbejdet

29 år med arbejde bag kulisserne, og de sidste 19 år som totalisatorforstander ved Bornholms Brand Park. Men nu er det slut, og samtidig runder Vera Bager de 70 år, hvilket sker den 15. april.

 

-Nu er jeg almindelig tilskuer, og det er dejligt, jeg kender jo de fleste, og at være til trav er stadig sjovt, meget sjovt, understreger Vera Bager, der har kommet på travbanen stor set hele sit liv.

 

Gratis adgang

Vera er fra Bodilsker, og det var Mortensen-familien også. Stald Nordvang med de mange heste.

 

-Jeg mener, vi kørte i tre biler fra Stald Nordvang, familien selv selvfølgelig og flere andre børn fra egnen, der gerne ville til travløb. Der var også hestetransporten, og jeg husker, at hestene blev læsset af, der hvor der nu er legeplads på den anden side af vejen i Hareløkkerne.

 

-Så blev hestene trukket over vejen til de gamle stalde, som senere blev stedet, hvor børnedyrskuet holdt til. Ofte sørgede vi børn for at gå med der, og så helst have en grime eller en pisk i hånden, for så slap vi gratis ind. Ellers skulle vi betale to kroner i indgang!

 

Fra kontanter til udelukkende digitalt spil

Vera startede med at indtale resultaterne fra løbene på telefonsvareren tilbage i 1994. Efter nogle år der foreslog Bernhard Sommer, EDB-chefen, at hun da skulle ind og prøve at sidde i totalisatoren, og siden er det gået slag i slag.

 

I 2005 blev ansvaret større, da Vera Bager blev Totalisatorforstander, eller som man også kunne benævne det; totalisatorkasserer.

 

Arbejdet kunne bestå i at sørge for, at der var kontanter, og omsætningen fra dagens løb skulle sættes ind i banken igen. At sørge for sælgere til boderne med totomaskinerne var også en del af Vera Bagers arbejde.

 

-Især i højsæsonen skulle der være styr på arbejds- og vagtplan, og der var dengang omkring 13 maskiner, der skulle bemandes og betjenes. Det gjaldt jo om at få en masse omsætning gennem totomaskinerne. Dengang var der store procenter af den lokale omsætning, der gik direkte i travselskabets lommer.

 

Nu foregår alt spil digitalt, der er ingen totalisatorboder længere, men der er dog to spillemaskiner fra Bet25 i ”spillehallen”.

 

-Jeg kunne få forskellige andre småjobs under løbsdagen, men valgte selv at sige helt stop, fortæller Vera Bager, der nu på fuld tid så at sige kan følge gemalens køreture i løbene, og samtidig forsat nyde tilværelsen som pensionist, især i hjemmet, hvor den store prydhave er hendes store interesse.

 

Tillykke med fødselsdagen fra Bornholms Travselskab og Bornholms Brand Park!