Mads Petersen til NM i Finland

Vermo, Finland Foto: Charlotte Petersen

I går rejste Mads Petersen sammen med forældrene Charlotte og Jørgen til Finlands hovedstad Helsinki for at deltage i Nordisk Mesterskab for amatørtravkuske. I løbet deltager også Mathias Jensen og Martin Andreasen fra Danmark.

Der blev i går kørt 2 løb på Vermo, Finlands hovedbane i Helsinki. I første løb blev Mads nr. 4 efter et løb i 3. par indvendigt og sen mulighed for angrebsplads i opløbet. Løbet blev knebent vundet af danske Mathias Jensen efter en placering i vinderhullet.

I det andet løb var det Mads som fik vinderhullet, men desværre blev det til galop og diskvalifikation i sidste sving og så var det løb kørt.

Mads ligger efter de 2 første løb nr. 10 med 10 point. Vi krydser fingre for bedre resultater i dag på banen i Lahti.

Mads Petersen, Vermo 2024 Foto: Charlotte Petersen
Lahti, Finland Foto: Charlotte Petersen

Et arrangement som NM er meget andet end kun travløb. I går blev Hevaris nye udstyrsbutik på Vermo besøgt og efter løbene var der fælles bus til hotellet i Lahti. I dag er der fælles frokost før besøg hos FinnTack og Wahlsten som begge ligger nær Lahti.

Der er også tid til oplevelser på egen hånd. Den danske delegation besøgte Lahtis Skisportsstadion i dag, men desværre var det ikke muligt at komme op i de imponerede tårne. Så de har de til gode til en anden gang.

De sidste to løb køres i aften på banen i Lahti. Det er kl. 17.07 og 17.47 dansk tid.

Mads var ikke så heldig med dagens køreturer, det blev først til en 5. plads og i sidste start diskvalificeret for galop. Samlet en 12. plads og gode oplevelser rigere. Benedicte Bjørnestad fra Norge blev vinder af NM med en sejr i sidste afdeling.

På Vermo har de øl med egne etiketter. Foto: Charlotte Petersen