Bornholms Brand Park

Mobile navigation

Kommer der endelig en bornholmsk opdrættet derbyvinder?

Cuba_Libre_Ice_240917 Kim gudmand
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
06. januar 2018 8:00

For næsten 40 år siden havde en bornholmsk opdrættet travhest en derbysejr på gaflen, men i  et uheldigt løb måttet den gamle bornholmske stjerne Mai Safari "nøjes" med en fjerdeplads. Det er det hidtil bedste derbyresultat af en hest, opdrættet på Bornholm. Men 2018 kan blive året, hvor det endelig lykkedes en bornholmsk opdrættet at vinde en eftertragtet sejr i Danmarks mest traditionelle og prestigeprægede travløb.

Meget kan ske de næste syv-otte måneder, med skader, formnedgang eller konkurrenter, der for alvor udfolder deres talent. Men som vurderingerne er lige nu, er alle enige om, at Cuba Libre Ice, der trådte sine barnehove i Vestermarie, er et par længder alene i front i kampen om travsportens ypperste titel. Senest er det Ekstrabladet, der heldigvis stadig er en af de få landsdækkende aviser, der skriver om travsport, der nævner Cuba Libre Ice som forhåndsfavorit til årets derby. Det sker i deres nyeste derbybarometer, derbyet køres som sædvanlig den sidste søndag i august.

Mens Mai Safari ikke alene var bornholmsk opdrættet, men også ejet af sin bornholmske opdrætter, K. Anker Mortensen, Rønne, ejes Cuba Libre Ice i Sverige og befinder sig hos den svenske toptræner, unge Johan Untersteiner, Halmstad. Alle de bornholmske travfans, og ikke mindst Cuba Libre Ice's opdrættere, Linda og Jess Persson, vil krydse fingre for en derbysejr til august.

Steen Juul igen med derbyambitioner

Som klart nærmeste konkurrent til Cuba Libre Ice nævner Ekstrabladets travredaktion først og fremmest træner Ken Ecce's talentfulde Confidence. Derefter følger en række andre stærke konkurrenter:

Come On Hugo/Bent Svendsen

Chablis/Steen Juul

Close To Heaven/Jan Friis

Captain Morgan/Marc Bæk Nielsen

Chief One/Morten Juul

Cult Egedal/Børge Mathisen

Cocky/Søren Koldberg

Catch Me A Winner/Steen Juul.

Superveteranen Steen Juul, havde et fantastiks travår 2018. Foruden derbysejren med Bvlgari Peak, vandt den 67-årige topkusk landschampionatet for flest vundne sejre, hvor selveste Birger Jørgensen måtte nøjes med andenpladsen. Steen Juul-stalden har også i 2018 derbyambitioner, hvilket fremgår af ovenstående liste over de mest fremtrædende C-heste. Steen Juul har også været kusk bag heste som dem i listen nævnte Captain Morgan og Cocky. Og så er den måske mest talentfulde af alle Juul-staldens heste endda ikke med i den aktuelle liste i form af Champions Peak, der viser stor fremgang.

Af andre talenter på vej kan nævnes træner Kenneth Nielsens Champ og bornholmske Bjarke Haagensens Cipollini. Med stor sandsynlighed vil yderligere nye stjerner dukke op i løbet af det næste halve år, som vil udfordre Cuba Libre Ice i slagsmålet om derbytitlen.

Med liberaliseringen af loven om spil på heste får danske trav- og galopinteresserede nu nye spilmuligheder. Fremover bliver det muligt at sikre sign et godt odds på en senere vinder af et storløb – i England kaldes dette et ante-post bet – herhjemme må det vej hedde førtids-væddemål.

Bet25.dk er allerede ude med odds på hvem der kan vinde DanToto Dansk Trav Derby 2018, og ikke overraskende har man Cubra Libre Ice som favorit til 2.75 på skrievende tispunkt, mens Champions Peak kun giver 8 gange pengene – det samme som Kriterie-toeren Confidence. Bemærk at i denne slags væddemål er indskuddet tabt, hvis hesten ikke kommer til start!

 

Af Kenn Erik Bech

 

 

Bornholmsbrand Danske Spil Logo Travfotobornholm Rønne Revision.4