Bornholms Brand Park

Mobile navigation

Den grimme ælling blev årets hest

Aarets Prismodtagere 2017
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
10. november 2017 7:00

Af Kenn Erik Bech               foto:Torben Ager og arkiv

Med ti sejre i 15 starter og sejre i flere af de store veldoterede løb var det ikke den store overraskelse, at Amadillo C N blev valgt til årets hest på Bornholm.

Medejer Thomas Olsen fortæller, at Amadillo C N fulgte med som "tvangsmedkøb", da han og Ole Møller erhvervede samme opdrætters Avanti C N.

- Hele handlen skete i et festligt lag sammen med familien Møller. Vi var nok alle blevet lidt overstadige efter at have været ude og finde et par juletræer, og hvor der bagefter nok var kommet rigeligt med rødvin på bordet.

- Vi kigger jo hele tiden efter nye heste, og øjnene var faldet på Avanti C N. Handlen gik i orden den festlige aften, men kun under forudsætning af, at vi tog Amadillo C N med i handelen.

Amadillo Cn Med Ole Møller _2016_TKA_7190

Gennembruddet

Og resten af historien er velkendt nu. Avanti C N kunne ikke finde rundt på Bornholm, men det kunne Amadillo C N. Den grimme ælling blev til en smuk svane, og gennembruddet kom i år, hvor hesten vandt løb på stribe, over forskellige distancer, og med enten Ole Møller eller Rene Kjær som kusk.

- Der gik et stykke tid, inden Amadillo lagde sig ud, men Ole troede på ham, og siden er det jo gået rigtigt godt, siger Thomas Olsen, der sammen med sin familie og familien Møller har glædet sig over de mange oplevelser hesten har givet dem i 2017.

- Vi ved jo godt, at i travsporten går det hurtigt op og ned, så det er bare at glæde sig over de øjeblikkelige resultater her og nu.

Fælles interesse

Thomas Olsen er måske ikke så kendt indenfor travsporten, men kom ind i sporten for nogle år siden, da han fik Møller-familiens hoppe Sisse K opstaldet.

- Vi bor på en ejendom i Østermarie, og min datter Louise havde godt nok en pony, men ellers var travsporten ikke tæt på dengang. Ole Møller har jeg kendt i mange år, vi har blandt andet spillet håndbold sammen, så det var ham, der lokkede mig mere ind i sporten.

Sisse K kom i avlen og det kom der hoppen Pandora K ud af, en hoppe som vandt flere løb for bl. a. Terese Møller.

- Og siden er det gået slag i slag, vi træner heste sammen, og interessen er fælles også for min kone Lone ligesom vores søn Rasmus kører ponytrav. På spørgsmålet om han selv vil tage kørelicens lyder det kryptiske svar fra Thomas Olsen, at man aldrig skal sige aldrig, især nu hvor han hjælper med at træne hestene.

- Ellers hjælper jeg til i stalden på løbsdagene og med to generationer Møller i stalden samtidig, er der nok at se til, griner Thomas Olsen.

Opstaldet hos Thomas Olsen står Sarah B J og veteranen Odysseus Simoni, mens Amadillo C N og den lovende tre-års hoppe Cheesecake opholder sig hos Ole Møller i Ibsker.

- Men vi er på jagt efter endnu en hest sammen. Held skal der jo også til, og vi var har været heldige med Amadillo C N, der nu holder totalt fri for træning i to måneder ligesom de øvrige heste. Først efter årsskiftet påbegyndes træningen igen.

Amadillo C N er blevet trænet af de unge kuske Annika Kofoed og Terese Møller, sammen med Ole Møller, og det bliver spændende at se om årets hest kan følge dens store succes op efter dens hurtige avancement op gennem klasserne.

 

Bornholmsbrand Danske Spil Logo Travfotobornholm Rønne Revision.4