Bornholms Brand Park

Mobile navigation

Niels Peter Nielsen fylder 60 år

Niels Peter Nielsen 1
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
07. december 2017 8:00

I mere end 40 år har Niels Peter Nielsen haft amatørlicens ved Bornholms Brand Park, og på mandag den 11. december runder han de 60 år.

Allerede som grøn knægt kom Niels Peter Nielsen i kontakt med travmiljøet, og som mange andre "Rønne-horra" dengang skete det i forbindelse med travhestene på Hotel Ryttergården, hvor Carl Edvard Mogensen residerede.

- Jeg gik i klasse med Jørn Sonne Hansen og Michael Skovmose, der jo var grebet af travbacillen, fortæller Niels Peter Nielsen. I 1972 var han til travløb i Almindingen for første gang, og snart fik han også lov til at hjælpe ved træningen af Mogensens stjerner på den gamle motobane. Niels Peter Nielsen nævner navne som Eton og Jan Hallegård, som nogle af de første.

Mystik blev den første hest

I partnerskab med sin far Marinus Nielsen og sin bror Børge Lykke Nielsen blev Anvil Chorus-vallaken Mystik den første hest Niels Peter Nielsen blev ejer af.

- Mystik blev købt for 4.500 kr., plus seletøj, og købsaftalen gik endvidere ud på, at vi skulle have en eventuel løbspræmie i dens sidste start for de gamle ejere, husker Niels Peter Nielsen. Og sørme om ikke Mystik gik hen og vandt løbet på Nykøbing-banen.

Niels Peter Nielsen fik kørelicens i 1976, og i sin første start blev det til en flot førsteplads og hesten var netop Mystik.

- Mystik var lidt speciel, og den tog meget fat, så jeg tog licensprøve med den mere rolige Rekord Sporup, hesten der kom til Bornholm fra Skive sammen med Jørn Laursen i forbindelse med deltagelse i Provinsmesterskabet. I 1976 vandt Rekord Sporup overraskende bornholmsmesterskabet sammen med John K. Stender.

Mystik vandt dog mange sejre for familien Nielsen, ofte kørt af Finn Kofoed, og senere blev det til familieejede heste som Andy Byvang, Bonanza Shot og ikke mindst Django Focus.

- Andy Byvang var håbløs i voltestart, men når der var linieløb, det var jo før startvognens tid, så gik det fint, og hesten blev nummer to både i 2-års, 3-års- og 4-års mesterskabet, lyder det fra Niels Peter Nielsen.

O -jensen -med -niels -peter -nielsen -2015-TKA_4670

Niels Peter Nielsen vinder med O Jensen

Nye heste og nye makkere

Niels Peter Nielsen har de seneste mange år haft heste sammen med andre i et godt og hyggeligt fællesskab, både familie og venner. Karsten Elfstrøm har været en af de nære makkerne i heste som sejrshesten Oliver Star og den store Nem Åensgård.

Som kusk er det også blevet til sejre med heste som Turner Tess, Bacchus D, mens de sidste sejre er vundet med Polka Simoni og O'Jensen, ialt er det blevet til 56 sejre for Niels Peter Nielsen.

Under staldnavnet Stald Lucky er det endvidere blevet til flere andre gode sejre og oplevelser. Her kan nævnes heste som Hercules Lund og ikke mindst den svenskfødte Nubien Water.

- Nubien Water var en rigtig god hest, men havde desværre svært ved at finde rundt på Bornholm og startede mest ovre, siger Niels Peter Nielsen. Nubien Water vandt tolv sejre; fem sejre på Bornholm for Stefan Lind-Holm og syv sejre for Rene Kjær. I alt blev det til 220.000 kr. og rekord 13,7.

Stald Lucky's nuværende hest er hoppen Aura, som Niels Peter Nielsen træner, og foreløbig er det blevet til tre sejre. De seneste år er det ikke blevet til mange køreture for Niels Peter Nielsen.

- Jeg kører kun en enkelt gang eller to om året nu, og det kan man da også godt mærke, slutter Niels Peter Nielsen, der som så mange andre traventusiaster har brugt masser af timer i sit liv med at træne travheste, og stadig holder ved.

Af Kenn Erik Bech  arkiv foto

Bornholmsbrand Danske Spil Logo Travfotobornholm Rønne Revision.4