Bornholms Brand Park

Mobile navigation
Santana Ås og Tom Olsen efter sejren i Mesterskabsrevanchen 2016.Foto: Torben Ager.

BM: 13-årigt ”glansbillede” kan triumfere

Santana Ås
Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter
13. august 2017 7:00

Der er ikke mange 13-årige travheste, der ser ud og præsterer som Santana Ås. Hesten nøjes ikke med at se godt ud, men leverer også i løbene og har haft en fin sæson, hvor den har startet 8 gange, og 7 af gangene har den været i Top 3.

Hele sæsonen har Santana Ås vist flotte præstationer og konstant været med fremme.

Dermed har den også i en sæson uden tidligere års dominans fra heste som Lamott og Max Brogård, hele tiden været manges favorit til sejren i Bornholmsmesterskabet.

Nu er tiden så kommet for kredsen omkring Santana Ås, der ejes af familien Dam og Bjarne Beyer, er opstaldet hos Karsten Sonne og som oftest køres af Tom Olsen.

På søndag går deres hest ud som en af forhåndsfavoritterne til BM-sejren på Bornholms Brand Park.

- For os ejere omkring ”Sorte Per” er vi fuldkommen enige om at BM er det største løb på Bornholm, og derfor ser vi det som et kæmpe privilegie at vi har en hest som ham.

- Hvis han nu skulle ende med at vinde så ville det være en kæmpe drøm som går i opfyldelse, fortæller Niki Dam, der med rette naturligvis er stolt over at Santana Ås i alle årene han har været på Bornholm har kvalificeret sig til BM.

Santana Aaa 6 August 2016 TKA 8039 

Lige lidt ekstra pleje frem mod BM

Alle kan se at Santana Ås er en hest, der trives med livet og givet passes og plejes efter alle kunstens regler, og så er der endda frem mod sæsonens vigtigste løb for hesten, kræset lidt ekstra.

- Vi forbereder ham ikke decideret anderledes end til andre løb, udover at han bliver striglet, pudset og plejet en tand ekstra.

- Træningen forbliver uændret, han stortrives med netop denne form, forklarer Niki Dam, der også sætter ord på lidt godt og mindre godt ved Santana Ås.

- Hans bedste egenskab er en sammenkobling af hans allroundhed som hest, for han har både styrke og en solid speed.

- Hans dårligste egenskab er hans hingstede forfængelighed der gør at han ikke drikker meget på en løbsdag, og hans forkærlighed for hestetrailere, lyder det fra Niki Dam, der glæder sig til BM.

- Vi har selvfølgelig nogle forhåbninger, men vi tør ikke at give en direkte udmelding om vores forventninger.

- Vi kan i hvert fald bekræfte hans store humør og fine form, og så håber vi bare at alt spiller 100% på dagen, slutter en spændt Niki Dam.

Af Carsten Rabjerg (tekst) & Torben Ager (fotos)

Bornholmsbrand Danske Spil Logo Travfotobornholm NordeaFonden_Logo_Payoff_Black_RGB